fredag, juni 27, 2008

Bil, kelly...

igår körde vi sista biten till kelly i washington. Vi hämtade henne på hennes kontor, sen körde vi hem till henne. Hon bor i en källarlägenhet som är riktigt riktigt mysig! Skulle lät kunna bo där! På kvällen gick vi ut och käkade på ett av kellys favvoställen. Det var mumsigt vill jag lova. Sen ar det hem och sussa. Trötta efter bilresan! Nu ska jag frächa upp mig sen ut på stan!

ciao

torsdag, juni 26, 2008

oh, the water falls!

vattenfall i alla dess storlekar! Och åka bil. det är vad gårdagen gick ut på! Vi började med att packa ihop våra prylar och begav oss mot mot ett litet vattenfall där vi badade! Nice! Ur skönt som helst! 60 grader i vattnet…inte celsius. Burr…men kul va det! Sen bar det av till taughannockfallen som fått namnet av en indianhövding som när han blivit dödad av sina fiender kastades ned för fallet! Nu har vi tagit de två små fallen. Mot niagara! Vi ställer in gps:en på niagara falls information. Sen är det bara att tuta och köra, betsy (vår gps) guidar oss frammåt. Vi hamnar på ontario lake parkway med en nice view över onario lake, men vi börja bli lite misstänksamma mot betsy, för resan tar längre tid än vad den skulle. Men vi följer troget, mest för vi inte vet var vi är! =) nu börjar betsy närma sig sitt mål och målet visar vara en kyrka i en liten håla! I mean, WTF??? En kyrka med mottot ”save gas, pray with us!” har döpt sig i gps-världen till nigara falls information. Kan man stämma någon? Hur som helst så hittat vi tillbaka och kom fram till fallen! Dom är rätt mäktiga! Sen körde vi vidare och käkade sen körde jag tre timmar till, tills vi kom till I-80 och hittade ett holiday inn! Sömn!
Nu ska vi köra sista biten ner till washington DC och leka med kelly!

Bye bye

onsdag, juni 25, 2008

boston och ithaca

igår körde vi massa bil! vi körde till ithaca där vi bestämde oss för att spendera natten innan vi far vidare mot niagarafallen som vi ska köra mot snart. Vi var och tittade på university if cornell. Ganska fint vill jag lova! En helt magisk plats, en liten idyll. Vi såg ekorrar, kaniner och småfåglar skutta omkring över allt, sen ligger det insvept i en skog! Riktigt mysigt. Vi stack sen ner i ithaca och käkade kött! Jag drack en lokalbryggd red ale med galen etikett! Sen köpte vi lite öl och åkte hem till vårt idylliska motell!

Nu skiner solen och vi ska bada i vattenfall och köra vidare till det stora fallet!
Tack och hej! Lever pastej?

tisdag, juni 24, 2008

mer boston

boston dagen! Boston är väldigt trevligt, mycket ”vitare” än NY och mer äldre bebyggelse och mer akademiskt. Idag har vi vandrat längs freedom trail och tittat på hur ”amerika blev fritt”. Sett platserna för boston tea party, boston massacre och den äldsta, fortfarande öppna resturangen i usa. =) när man följde denna ”stig” så fick man se de äldre delarna i boston. Väldigt mysit och stor kontrast mot NY. Vad som jag dock är lite överaskad av är att det är så grönt i både boston och NY, jag hoppas verkligen att det förblir så i de andra städerna. Det är väldigt mycket träd längs gatorna. Mysigt. Efter freedom trail så köpte vi lite mat och satte oss på en bänk med utsikt över en småbåtshamn. Efter maten bar det av till MIT (massachuset institute of echnology, det bästa i usa), jag reser ju ändå mer tre teknologer! ;) vi gick en guidad tour där. Det var ganska intressant även för mig som icke teknolog men teknik intresserad. Efter det åt vi glass! Oj, glömde att det ösregnade precis när vi kom av tunnelbanan! Men men, efter glassen bar det av hemmåt. När vi kommit till vårt stopp så gick jag på eget äventyr, jag behövde bad/slappshorts. Jag gick shoppinggatan ner, trodde aldrig den skulle ta slut, och letade efter någon sport/skateshop som man kunde fynda i. Under min promenad på gata 1 så pratade jag med dan ett tag, vilket fick tiden att rulla på. Jag hittade inget på gata 1 men hittade gata 2 =) där jag hittade en sportaffär. Hittade ett par trevliga quicksilvershorts och en amerikansk fotboll! Fick även en adress till en skateshop som låg långt bort, fick tunnelbane directions! Så jag brydde mig inte om den, även om den lät cool. Han sa att det såg ut som en worn down convinient store, when you walk in, you’ll have to move the coke vending machine and voila, there’s the store! Men som sagt, den skulle ligga långt bort. Så jag vandrar glatt vidare mot vandrarhemmet. När jag är ca fem min därifrån ser jag gatan där skateshoppen ska ligga och springer på en skatare som jag frågar eftersom gatan är sjukt lång. Det visar sig att det är en fem min promenad dit, allt som allt från sportaffären är det ca 20 min gång. Jättelångt… men när jag hittar den så är det dessvärre stängt. Så det blev inget. Men sen var de dags att ta sig hem och äta med de andra.

Imon ska vi börja vår färd mot niagrafallen, antagligen sova på ngt hemligt hotel på vägen för att det int ska bli för dyr, sen köra vidare idigt dan efter. Efter det blir det DC och hälsa på kelly!

Over and out!

måndag, juni 23, 2008

Boston!

igår var en go dag, men man var lite trött…vi käkade gott och skulle på rooftop fest i brooklyn med elina och lite annat folk, jag bangade dock då jag skulle köra bilen ut från manhattan och mot boston kl 10 på morgonen. Så jag och calle, som var en god vän och höll mig sällskap, somnade nog runt 0130 och tjejerna kom hem vid 04ish. Sen var det upp i ottan! (åtta) och packa ihop sig, betala hotell och hämta bil. god bless gps! Det gick hur smidigt som helst att köra vår fina pontiac torrent! En lagom stor SUV. (bilder kommer sen) när fyra timmar senare var i boston så lokaliserade vi vårt hostel och skulle parkera, men ack, det var värre med det. Det var red sox hemma match på fenway park, som visst ligger typ runt hörnet från vårt hem. Då tänkte vi att vi kunde tanka istället, men ack, de fem närmsta mackarna var stängda för att de användes som parkering till matchen…trodde inte det skulle vara svårt att få tag i bensin i usa…=) men till slut fick vi vårt rum, bensin och parkering. Sen tvättade vi (läs tjejerna, jag sov efter som jag kört) sen var det dags för mat. Vi käkade givetvis mat från havet som sig bör när man är i boston. Vi var på the legal _ _ _ _ glömt namnet, men gott var det!

Till next time!